Pukotine na tek izgrađenom podvožnjaku u Subotici: Nadležni umanjuju značaj oštećenja

Otvaranje podvožnjaka u Kosovskoj ulici u Subotici najavljeno je za početak februara, a očekuje se da će do jeseni biti dovršen i novi Majšanski most u ovom gradu.
Pukotine na tek izgrađenom podvožnjaku u Subotici: Nadležni umanjuju značaj oštećenja
Foto: 021.rs

Kako javlja Pannon TV, radovi na deonici brze pruge između Novog Sada i Subotice mogli bi biti završeni do kraja godine.

Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice ovo je izjavio u emisiji "Javni poslovi" na TV Pannon.
 
Zamenik gradonačelnika se osvrnuo i na iskazanu zabrinutost u vezi sa podvožnjakom kod Nove opštine u ulici Maksima Gorkog, jer su se na njemu pojavile pukotine. Imre Kern je rekao da nisu opasne za strukturu podvožnjaka.
 
"Nažalost, vremenske prilike su malo uticale i neki sitni radovi još nisu završeni, ali izvođač svakodnevno radi na tome da se to realizuje. Nadam se da će sve propratne poslove završiti za mesec dana. S druge strane, građani su ukazivali na probleme sa kvalitetom izgrađenog mosta. Ono što je vidljivo ne utiče na kvalitet mosta, radi se samo o malim pukotinama, koje ne utiču na konstrukciju mosta", rekao je Kern.
Gradski odbor Pokreta za preokret (PZP) Subotica izrazio je  ozbiljnu zabrinutnost i nezadovoljstvo povodom ove izjave zamenika gradonačelnika.
 
"Izjava kojom se pokušava umanjiti značaj pukotina i ostećenja na nadvožnjaku vređa građane Subotice i jasno pokazuje da vladajuća većina nije zainteresovana za interese našeg grada", ocenjeno je u saopštenju ove stranke.
 
Grad Subotica se nalazi pred velikim infrastrukturnim projektom puštanja brze pruge u funkciju, podsećaju u PZP-u i ocenjuju da, "ako već sada postoje ovakva oštećenja na novom nadvožnjaku, kakvi problemi mogu nastati u budućnosti".

"Zahtevamo da se osnuje komisija koju će činiti stručna i nezavisna lica koja će utvrditi pravo stanje završnih radova na nadvožnjaku. Subotičani imaju pravo da znaju istinu i da budu upoznati sa svim relevantnim informacijama ove važne investicije", navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina