Konstitutivna sednica Skupštine Vojvodine zakazana za 9. februar

Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Vojvodine zakazana je za petak, 9. februar, u 10 časova.
Konstitutivna sednica Skupštine Vojvodine zakazana za 9. februar
Foto: 021.rs
Prvu sednicu Skupštine Vojvodine zakazao je Momo Čolaković, koji ju je i raspustio pred izbore.

U skladu sa važećim odlukama, na prvoj sednici Skupštine će se potvrditi mandati poslanika, obrazovati poslaničke grupe, obaviti izbor predsednika i potpredsednika Skupštine, imenovati generalni sekretar Skupštine, a mogu se obrazovati i radna tela Skupštine.
Sednica je zakazana nakon što je Pokrajinska izborna komisija 30. januara utvrdila Izveštaj o sprovedenim izborima za poslanike i dodelila 120 mandata strankama i koalicijama koje su prešle cenzus.
 
Na osnovu rezultata izbora, Srpskoj naprednoj stranci je pripalo 66 poslaničkih mandata, koaliciji "Srbija protiv nasilja" 30 mandata, Savezu Vojvođanskih Mađara devet, Socijalističkoj partiji Srbije sedam, a isto toliko će imati i koalicija Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, dok će manjinska lista Ruska stranka imati jedan mandat.
Očekuje se da će vlast formirati SNS sa partnerima iz SPS-a i SVM-a, te da će im se pridružiti i manjinska Ruska stranka. 
 
Uprkos tome što su vlast ima ubedljivu većinu, ojačao je i opozicioni blok, pa se očekuje više rasprava na skupštinskim zasedanjima. 
  • Zoki

    01.02.2024 15:48
    Sramota od skupštine ,i za vlast i za opoziciju ,nema više Vojvodine ,sve nacionalisti i centralisti !
  • Da li

    01.02.2024 15:41
    Da li ću otići i kad ili ću svetlom sijati i ja!? :) Nadamo se da ćemo dobiti novu Pokrajinsku vladu,sa novim licima. Ne znam da li puno tražimo ako kažemo da želimo normalne ljude, ostvarene i obrazovane! Dosta nam je ovog šljama neižviljenog i nezasitnog. Pakosni,zlobni i prokleti.
  • SMILE

    01.02.2024 14:01
    MOMO VOJVODJANIN
    Ovi iz Beograda bi je ugasili sutra samo da ne moraju da uhlebe odane radikalski kadar!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina