Sombor: Rok za plaćanje prve rate poreza na imovinu 14. februar

Odeljenje poreske administracije Gradske uprave Somora podsetilo je poreske obveznike, odnosno fizička lica, preduzetnike i pravna lica da 14. februara dospeva prva rata za uplatu godišnjeg poreza.
Sombor: Rok za plaćanje prve rate poreza na imovinu 14. februar
Foto: Pixabay
Porez je u iznosu poslednje rate utvrđene za prošlu godinu, tj. novembarske rate, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.
 
Osim ove poreske rate, dospeva i prva akontacija za uplatu komunalne takse za isticanje firme u visini obaveze za poslednje tromesečje prethodne godine.
Iz poreske administracije su podsetili da se po osnovu naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine, do utvrđivanja ove naknade za 2024. godinu, plaća mesečna akontacija, u roku od 15 dana po isteku meseca i to u visini mesečne obaveze za prethodnu godinu.
Ukoliko se novim rešenjem utvrdi veći iznos obaveze nego što je plaćena akontacija, razliku je potrebno uplatiti u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja.
 
Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreskih obaveza, obveznici ne podležu obračunu i naplati zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata, navedeno je u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina