Vaspitačicama u Vrbasu kasni plata za oko dva meseca: Iz opštine ćute

Zaposleni u predškolskoj ustanovi "Boško Buha" u Vrbasu još uvek nisu primili celu decembarsku platu.
Vaspitačicama u Vrbasu kasni plata za oko dva meseca: Iz opštine ćute
Foto: Pixabay
Kako piše portal Bebac.com, u ovoj ustanovi zaposlene su vaspitačice, medicinske sestre, stručni saradnici, servirke, spremačice i tehničko osoblje koje bez dinara naknade brinu o decu Vrbašana.
 
Krajem januara vaspitačice su dobile tek prvi deo novembarske plate, a prema njihovim rečima kašnjenje plata problem je koji postoji godinama.
"Na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima Opštine Vrbas izrazili smo nezadovoljstvo i najavili smo protestnu šetnju", rekla je za roditeljski portal Bebac Tatjana Vukomanović, predsednica sindikata Samostalnost predškolskih ustanova u Vrbasu.
 
Ona je dodala da se trenutno ne razmišlja o štrajku.
"Mi zbog dece ne želimo čak ni da uvodimo minimalni proces rada, već želimo svoje duboko nezadovoljstvo da iskažemo protestnom šetnjom", rekla je Vukmanović.
 
Najavljen protest nije jedini koji organizuju vaspitačice u Vrbasu jer su i prošle godine bile primorane da se za svoje zarade bore na ulici kada im se pridružio i deo roditelja dece koja borave u vrtićima.
 
Zašto plate u vrtićima kasne?
 
Prema tvrdnjama predsednice sindikata plate kasne zbog dugova u Opštini Vrbas. 
 
Portal Bebac.com je pokušao od opštine Vrbas da sazna zbog čega plate za vaspitačice kasne, ali odgovor nisu dobili ni nakon nedelju dana.
 
Nezvanične informacije koje je portal Bebac dobio je da plate u ovoj vojvođanskoj opštini kasne svim zaposlenima u opštinskoj upravi, kao i da novca u budžetu nema.
"Ako je Opština u dugovima, deca i vaspitači nisu", rekla je Milka Mihailović, predsednica Saveza udruženja privatnih predškolskih ustanova Beograda koja je se krajem prošle godine i sama borila za ugrožena prava vrtića. 
 
Ona je navela da su kolege vaspitači morali reagovati ranije i istakla da"oni nisu dužni da nose dug te opštine na svojim leđima".
  • Anita

    04.02.2024 04:03
    Bruka
    Putne troškove prosvetari naplaćuju sudskim tužbama, jer opština već godinama ne isplaćuje na mesečnom nivou.
  • Margarita

    03.02.2024 20:43
    Odgovor Državnom službeniku
    Ali ste zato uredno glasali za njih,čast izuzecima. Dok su vam kuće urušene od oluje, usevi od leda, a opštinar skija po Kopaoniku.
  • Deki

    03.02.2024 19:40
    Uhh...
    Vec sam se uplašio da se sindikat nece oglasiti. Sad je tim ljudima mnogo lakše kad se oglasio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina