Za zeleniju Kikindu - DDOR osiguranje nastavlja sa akcijom ozelenjavanja urbanih sredina

Sadnjom 70 stabala javora, lipe, bresta i jarebike, Kikinda je pokazala posvećenost očuvanju životne sredine i unapređenju ekološke ravnoteže, u okviru akcije DDOR osiguranja "Za šumu u tvom kraju".
Kompanija DDOR osiguranje pokrenula je ovu akciju sa ciljem stvaranja i unapređivanja urbanih oaza koje će pozitivno uticati na efekte emisije štetnih gasova, ali i na dugoročno unapređenje životne sredine i uslova života u gradovima Srbije.
 
Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač izrazio je veliko zadovoljstvo što je DDOR osiguranje, kao društveno-odgovorna kompanija, pokrenula ovu akciju pošumljavanja, te tim povodom stigla i do Kikinde.
"Ovakve akcije su veoma važne, jer doprinose podizanju svesti o značaju zaštite životne sredine i očuvanja zelenila. Uverili smo se i da je sugrađanima koji žive u ovom delu grada drago što će ovaj kraj biti pošumljen. Zahvalni smo kompaniji DDOR na ovoj akciji i nadam se da ćemo u budućnosti zajednički realizovati još neki projekat iz oblasti zaštite životne sredine", izjavio je Lukač.
 
Prepoznavši značaj ovakve akcije, usklađene sa dugoročnom strategijom DDOR osiguranja i Unipol grupe matične kuće, kompanija je ovaj projekat uvrstila u svoj trogodišnji plan i u 2024. godini akcija je produžena što će obezbediti još više sredstava za još zelenije gradove u Srbiji.
"Izuzetno mi je zadovoljstvo što će naša Kikinda dobiti novih 70 stabala i veoma sam ponosan što su naši sugrađani prepoznali značaj akcije DDOR osiguranja. Kikinda je drugi od 6 izabranih gradova, sa najvećim brojem glasova, u novom ciklusu ozelenjavanja i divno je to što smo zajedno na ovom putu, putu kvalitetnije i zdravije okoline za sve. Akcija "Za šumu u tvom kraju" upravo ukazuje na to da svako svojim aktivnostima može da učini naizgled malu akciju čiji skup pravi razliku i daje značajan doprinos ukupnom razvoju društva. Imajući u vidu pozitivne reakcije koje je do sada izazvala ova akcija, ponosno ističem da je DDOR odlučio da nastavi sa brigom o očuvanju i unapređenju životne sredine i ovu aktivnost uvrstio u trogodišnji plan", istakao je direktor filijale DDOR osiguranja u Kikindi Aleksandar Dragić.
 
 
Posle Novog Sada, Kikinda je drugi grad u kom se sadi, u novom ciklusu akcije ozelenjavanja.
 
Do sada je ovaj projekat obuhvatio 11 sadnji u 10 gradova Srbije i planirano je da više od 890 sadnica bude posađeno i to zahvaljujući podršci klijenata DDOR osiguranja.
 
 
Ugovaranjem EKO-kasko, EKO-Moja kućica osiguranja i EKO polise Međunarodnog putnog osiguranja, klijenti su bili u prilici da direktno doprinesu tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije. Ovo jasno dokazuje dugoročnu posvećenost DDOR-a, kada je reč o održivosti kako zajednice tako i poslovanja u njoj. Dokaz za to je i priznanje DDOR-u "Zelena kompanija" 2023. godine. 
 
Sve informacije možete pronaći na www.ddor.rs.

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina