Turistički iskorak Sombora: Na sajmu predstavljena nova platforma

Karta grada Sombora koja u vidu digitalnog vaučera objedinjuje turističku ponudu administrativnog centra zapadnobačkog okruga na razmeđu Srbije, Hrvatske i Mađarske, promovisana je na sajmu turizma.
Turistički iskorak Sombora: Na sajmu predstavljena nova platforma
Foto: FoNet
Projekat, koji aktivno doprinosi razvoju Sombora kao turističke destinacije, temelji se na 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, a razvili su gradska uprava, turistička organizacija Sombora i platforma Visit.Serbia, zajedno sa lokalnim partnerima koji doprinose promociji i razvoju održivog turizma.
 
Ministar turizma i omladine Husein Memić posetio je štand Karte grada Sombora i platforme Visit.Serbia sugerisao da bi taj projekat trebalo "podići na nacionalni nivo", koji bi u eri digitalizacije mogao značajno doprineti dodatnom osavremenjavaanju i razvoju turizma u Srbiji.
Karta grada Sombora omogućava turistima i gostima, ali i građanima Sombora, različite usluge i pogodnosti kroz pristup raznim turističkim atrakcijama, muzejima, kulturnim događajima, uz popuste na usluge u restoranima i smeštajnim objektima.
Sombor City Card je praktičan turistički alat koji, uz uštedu vremena, nudi posetiocima administrativnog centra zapadnobačkog okruga na razmeđu Srbije, Hrvatske i Mađarske opcije da uživaju u turističkoj, kulturnoj i gastronomskoj ponudi grada uz povoljnije cene i brojne dodatne pogodnosti.
 
U eri ubrzanog digitalnog razvoja, Karta grada Sombora je već od danas dostupna na digitalnoj platformi domaćeg turizma Visit-Serbia.online, kao i na interaktivnim terminalima sa beskontaktnim plaćanjem raspoređenim po lokacijama u Somboru, rečeno nje na današnjoj promociji.
  • dopunski

    23.02.2024 06:57
    deo
    Ne treba imati zablude o turizmu u Srbiji. Turizam je mali dopunski deo privredne strukture Srbije koji učestvije sa manje od dva procenta ukupne privredne strukture. Ali, u Srbiji su svi stručnjaci za dve oblasti: za fudbal i turizam. Svaka država živi od svoje moderne industrije, savremene poljoprivrede, energetike, saobraćaja, usluga, itd. Turizam u Srbiji je 99 posto jednako ugostiteljstvo, a manje od jedan procenat je pravi turistički promet. Srbija treba da se okrene modernoj privrednoj strukturi i ekonomskoj politici u tom pravcu. Neka i turizam, ali budimo realni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina