Dve cisterne sa fosfornom kiselinom vraćene na prugu kod Rume, preostale će biti danas

Na prugu kod Rume vraćena su dva od četiri vagona cisterne koje su s fosfornom kiselinom u ponedeljak iskliznule iz šina.
 Dve cisterne sa fosfornom kiselinom vraćene na prugu kod Rume, preostale će biti danas
Foto: 021.rs
Predstavnik "Infrastruktura železnice Srbije" Nenad Stanisavljević je kazao za RTS da je vraćanje treće i četvrte cisterne predviđeno za danas, te da je neophodno da se najpre iz treće cisterne istoči fosforna kiselina.
U stanici u Rumi u ponedeljak su iskliznula četiri vagona cisterne sa fosfornom kiselinom, ali nije došlo do curenja, prevrtanja, a ni isparenja i nema nikakve opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu, saopštilo je preduzeće "Srbija kargo".
Stanisavljević je, što se tiče posebnih propisa koji regulišu prevoz opasnih materija, najavio da će "Infrastruktura železnice Srbije" uvesti merne stanice.
 
"Preuzećemo na neki način odgovornost da i mi iskontrolišemo sve vozove, što do sad nije bila naša obaveza, radimo na tome da i formalno-pravno to utemeljimo, i da obezbedimo te merne stanice kako bi i mi proveravali ispravnost tih vozova", kazao je on.
 
Kako je naveo, to će se posebno odnositi na vozove u teretnom železničkom saobraćaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina