FOTO: Na Batrovcima zaplenjen alat vredan 18.000 evra

Carinski službenici su u sredu, 13. marta na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja ručnog alata vrednog skoro 18.000 evra.
Slučaj je otkriven kada su carinici detaljno pregledali jedan kombi i ispod korišćenog pokućstva, koje je vozač prethodno prijavio, pronašli neprijavljene nove garniture i pojedinačna pakovanja ručnog alata robne marke "unior". 
Vozač je naknadno pokazao na uvid račune za alat kupljen u Sloveniji, pa su sravnjivanjem tovara sa dokumentacijom carinici utvrdili prisustvo 619 različitih artikala ukupne vrednosti od 17.300 evra, kao i nedostatak pojedinih stavki navedenih u računima.
Kako krijumčareni alat i po količini i po vrednosti predstavlja robu trgovačkog karaktera, protiv putnika će biti pokrenut postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja sporni tovar biti zadržan.   
 
  • Miodrag Milovanović

    15.03.2024 08:44
    Izdrkavanje države na narodu
    Kako prolaze i danas šleperi kao devedesetih sa lažnim papirima i organizovani šverc državnih "poverenika" za te rabote a onda se nadju savesni kad je u pitanju neki jadnik sa buvljaka.
  • Postar

    15.03.2024 07:29
    Bez alata nema zanata
    A kukaju nema majstora po Srbiji.Pa cime da rade,cekicima.Zato nemas majstora odose u svet.
  • to je to

    14.03.2024 19:15
    Tona prodje, kljuc nikako

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina