VIDEO: U Inđiji počela izgradnja japanske fabrike kojoj je Srbija dala skoro tri miliona evra

Japanska kompanija JFE Shoji korporejšn počela je danas u Inđiji izgradnju fabrike za proizvodnju metalnih delova za elektromotore u koju je investirano oko 50 miliona evra.
Planirano je da u fabrici, na prostoru od 18.000 hektara, prvoj u Evropi u vlasništvu JFE Shoji, u prvoj fazi bude zaposleno do 150 ljudi, a da proizvodnja počne početkom 2025. godine.
 
Ceremoniji polaganja kamena temeljca prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Japana Akira Imamura, ministar trgovine Tomislav Momirović, pomoćnica ministra za dualno obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić, kao i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.
Vučić je rekao da je Vlada Srbije japanskoj kompaniji dala subvenciju od 2,86 miliona evra za otvaranje fabrike u Inđiji i da je spremna da i dalje pomaže da razvija investiciju u Srbiji.
 
On je istakao da će JFE Shoji uticati na podizanje obučenosti radnika u Srbiji za visoke tehnologije, ali i na privlačenje novih investitora.
Izvršni direktor kompanije JFE Shoji korporejšn Jošicugu Kobajaši rekao je da će najnovije tehnologije koje koristi ta kompanija doprineti razvoju automobilske i elektro industrije u Srbiji, ali i u Evropi.
 
Kompanija FFI Shoi je osnovana 1954. godine, posluje u industriji čelika, zapošljava više od 8.500 ljudi u više od 54 pogona i poslovnica u zemljama Jugoistočne Azije, Kini i Severnoj Americi.
 
  • Bane

    19.03.2024 06:46
    Srbija bi trebalo da umesto grba na zastavi ima svežanj kablova….
  • Fića

    18.03.2024 16:10
    "Strani investitori..."...?
    Uzmep kredit i zadužiš većinu građana u nekoliko pokoljenja, uzneš od penzionera, uzmeš od poljoprivrednika... i daš narodne pare "stranim investitorima" , a onda se hvališ "kako si pametan i veeeeliki Tito"...?!
    Al', proći če i "ovo zlo"!
    "Sve u svoje vreme Aco zrbine i treneru"...!
  • Sremac

    18.03.2024 16:01
    Projekat Srem
    Projekat Srem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina