Vozač i vlasnik kamiona napravili 29 prekršaja, platili 830.000 dinara

Policija je, u kontroli saobraćaja, zaustavila kod naplatne rampe u Šimanovcima vozača kamiona starog 60 godina i kontrolom tahografa otkrila čak 29 prekršaja.
Vozač i vlasnik kamiona napravili 29 prekršaja, platili 830.000 dinara
Foto: Pixabay

Prekršaji se odnose na nepoštovanje propisanih pauza i odmora u toku vožnje i upravljanje vozilom duže nego što je predviđeno zakonom, saopštila je Policijska uprava Sremska Mitrovica.

Od 29 prekršaja, za 13 je odgovoran vozač, a za 16 prekršaja firma koja je vlasnik kamiona.
 
Oni su platili novčanu kaznu od 830.000 dinara.
Policija je ponovo apelovala na vozače teretnih vozila da poštuju propise koji se odnose na dozvoljenu dužinu vožnje i obavezne pauze i odmore, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.
  • StevaDžo

    13.04.2024 07:50
    Vozio sam godinama za 'gazdu".....jedna od uobičajenih "napomena" pred polazak bila je i "ajd' probaj da stigneš".....koliko je to opasno samo vozači znaju.....sada spavam u krevetu....poz iz Nemačku bre...i za "bivšeg gazdu"....
  • Šanel od Kokoa

    09.04.2024 06:19
    "Policija je, u kontroli saobraćaja, zaustavila kod naplatne rampe u Šimanovcima vozača kamiona starog 60 godina i kontrolom tahografa otkrila čak 29 prekršaja.
    Od 29 prekršaja, za 13 je odgovoran vozač, a za 16 prekršaja firma koja je vlasnik kamiona."
    Em kamion matora kršina od 60 godina sumnjive teh. ispravnosti (pitanje je kako ga uopšte registruju) em su i vozač i vlasnik uporni u ponavljanju prekršaja. Dakle, ima osnova da se rečeni kamion oduzme i da i vozač i vlasnik trajno ostanu jedan bez vozačke a drugi bez dozvole za rad, jer su obojica, očigledno, opasni po sve ostale učesnike u saobraćaju..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina