Radnika obezbeđenja udarila struja na železničkoj stanici u Pančevu: Zadobio teške povrede

Jedna osoba je teže povređena jutros na železničkoj stanici Pančevo Glavna kada je došlo do strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge, saopštile su Infrastrukture železnica Srbije.
Radnika obezbeđenja udarila struja na železničkoj stanici u Pančevu: Zadobio teške povrede
Foto: 021.rs
Naveli su da je povređen radnik firme koja obavlja poslove obezbeđenja i da se nesreća dogodila na pružnom koloseku, dok je obilazio teretni voz i vagone koji su se nalazili na stanici.
 
"Do nesreće je došlo kada je ovaj radnik prilikom obavljanja svojih poslova ušao u strujno kolo kontaktne mreže iznad pruge i tom prilikom doživeo strujni udar", naveli su u saopštenju iz ovog preduzeća.
"Podsećamo da kroz kontaktnu mrežu prolazi struja visokog napona od 25 hiljada volti, a strujno kolo može da bude i po nekoliko metara od strujnih vodova. U takvim slučajevima nije neophodno da se dodirnu vodovi, već je dovoljno da se samo uđe u strujno kolo i doživi strujni udar, koji se najčešće tragično završava", podvukli su iz Infrasturkture železnica Srbije.
Iz ovog preduzeća su još jednom apelovali da se ne prilazi kontaktnoj mreži i zoni visokog napona iznad pruge, kao i da se poštuju propisi i svi znakovi upozorenja u blizini pruge, kako ljudski životi ne bi bili ugroženi.
  • Milojica

    23.04.2024 08:07
    Nikome
    nije dozvoljeno da se penje na vagone dok su vodovi pod naponom. Za to postoji pravilnik, dok se ne iskljuci napon i uzemlji mreza niko ne sme da prilazi ni cuvari ni vatrogasci ni policija!
    Na zalost neko nije uradio svoj posao, obuke i skolovanja za rad na zeleznici gde ima kontaktne mreze.
  • Z

    22.04.2024 14:21
    Molimo se Bogu
    Bogu da se molimo da čovek bude dobro, da se vrati kući svojoj porodici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina