FOTO Preko Horgoša pokušao da prošvercuje 300 komada srebrnine: Bodeže, nakit, čajnike, lampe...

Carinski službenici su u utorak, 23. aprila na Horgošu otkrili pokušaj putnika da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita.
Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao autobus koji je saobraćao iz Francuske ka Bugarskoj.
 
Tokom kontrole na skeneru za ručni prtljag u nekoliko torbi, za koje se ispostavilo da pripadaju istom putniku, uočene su nepravilnosti.
Usledio je detaljan pregled kojim je potvrđeno da se, pored nešto malo garedrobe, u torbama nalaze starinski čajnici, uljane lampe, čaše, šolje i različit escajg, sa žigom koji sugeriše da je reč o srebru.
 
Pored toga u prtljagu se našlo nekoliko starih bodeža u koricama raznih oblika, zidni, stoni, džepni i ručni satovi, upaljači, kao i nekoliko kesica sa ukupno 27 komada različitog zlatnog nakita.
Kako je reč o specifičnoj robi, njena vrednost i starost će biti poznate tek nakon stručne ekspertize.
 
 
Sva otkrivena roba je zadržana do okončanja postupka pokrenutog pred nadležnim sudom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina