Opozicija: Vojvođani nemaju pijaću vodu, a pokrajinska vlada ulaže u vodovod u Republici Srpskoj

Koalicija Zrenjanin protiv nasilja traži hitnu ostavku gradonačelnik Zrenjanina Sima Salapure "koji je pokazao krajnju nesposobnost u borbi za interese građana Zrenjanina".
Opozicija: Vojvođani nemaju pijaću vodu, a pokrajinska vlada ulaže u vodovod u Republici Srpskoj
Foto: Pixabay
Dodatno, traže trajno povlačenje iz politike aktuelnog gradonačelnika ovog grada.
 
Kako navode, najnoviji primer "bahatosti i neznanja je vest o finansiranju izgradnje dva vodovoda u Bosni i Hercegovini, koje realizuje Vlada AP Vojvodine".
"Razultati rada vlasti gradonačelnika Salapure i njegovih saradnika ravni su nuli", navodi se u saopštenju koalicije "Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin" (Demokratska stranka, Zajedno, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani, Narodni pokret Srbije - Miroslav Aleksić, Novo lice Srbije - Miloš Parandilović, Srbija Centar - Zdravko Ponoš).
 
Kako ističu, dok 105.000 građana Zrenjanina svakodnevno troši preko 10 miliona dinara za kupovinu flaširane pijaće vode, dotle pokrajinska SNS administracija gradi vodovode u susednoj državi.
 
"Vlast Sima Salapure, Saše Santovca, Darka Bađoka i ostalih perjanica nesposobne i bahate vlasti je sramotna za Zrenjanin i ona mora da ode", ističe ova koalicija.
 
SSP: Vojvođani nemaju pijaću vodu, Vlada Vojvodine poklanja pare Republici Srpskoj
 
Pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde Bojan Jankulović podsetio je da "Vojvođani nemaju pijaću vodu, a predstavnici Vlade Vojvodine poklanjaju 50 miliona dinara opštinama Lopare i Milići u Republici Srpskoj i to, nećete verovati, osam miliona za izgradnju vodovodne mreže, a preostalih 42 za izgradnju proizvodne hale".
 
"Da li je ovo nenamensko trošenje novca plaćanje organizovanog dovoženja glasača iz Republike Srpske na predstojećim lokalnim izborima u Vojvodini ili nagrada za već dovedene glasače na decembarskim izborima", upitao je Jankulović.
Naglašava i da je očigledno da "SNS vlast uopšte nije zabrinuta što građani Vojvodine, ponajviše Banata, nemaju pijaću vodu".
 
"Sramotno je ponašanje čelnika Vlade Vojvodine koji su do juče poklanjali zemlju i šume, a sada poklanjaju i novac građana Vojvodine koji treba da se uloži u izgradnju vodovoda dok se deca u Vojvodini kupaju vodom punom Arsena. Zato je neophodno da se svi zajedno izborimo za izborne uslove jer ćemo samo tako smeniti ovu štetočinsku vlast", zaključio je Jankulović.
  • FF

    01.05.2024 10:15
    Oni su nam samo komšije. Dokle im davati novac kad je polovina njihovih građana u Novom Sadu
  • ana

    01.05.2024 06:31
    ?
    kada Vojvodina dobija samostalnost kao Kosovo?
  • Logično

    30.04.2024 18:34
    Pa šta?
    Pa to i jeste za građane Zrenjanina...one koji će (kupovnu) vodu u Zrenjaninu popiti samo 2. juna kad dođu na ekskurziju da tu glasaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina