Međunarodna manifestacija "Gljive Fruške gore" od 17. maja u Sremskoj Mitrovici

Četvrta po redu Međunarodna manifestacija "Gljive Fruške gore" održaće se od petka, 17. maja do nedelje, 19. maja u Sremskoj Mitrovici.
Međunarodna manifestacija "Gljive Fruške gore" od 17. maja u Sremskoj Mitrovici
Foto: 021.rs
Ova manifestacija okupiće ljubitelje prirode iz 25 udruženja iz Srbije, a istovremeno će se održati i susreti mikološko gljivarskih saveza jugoistočne Evrope.
 
Osim gljivara i ljubitelja prirode, ovaj događaj okuplja i lokalno stanovništvo.
U gradskom parku je predviđen revijalni deo koji predviđa izložbu gljiva koje svi zainteresovani prikupljaju boraveći na terenima Fruške gore, predavanje o gljivama u gradskoj biblioteci, kulturno umetnički program, veliki broj izložbenih štandova sa proizvodima iz prirode, mogućnost upoznavanja sa mikroskopiranjem, zabavna takmičenja za decu i odrasle. 
 
Sve ovo prati gastro fest sa gljivarskim specijalitetima koje pripremaju domaći i inostrani gosti, a koji se ne mogu često probati kako od načina pripreme tako i zbog posuda u kojima se spremaju tako.
Gosti će tog prvog dana obići centar Sremske Mitrovice i sve njegove znamenitosti, a dan se završava večerom na hipodromu.
 
Drugi dan u prepodnevnim satima predviđa se obilazak šuma i obronaka Fruške gore u cilju pronalaženja gljiva, kao i posete manastirima Petkovica i Jazak. 
 
Trećeg dana manifestacije ići će se u rezervat Zasavica, kako bi se posetioci upoznali sa endemičnim vrstama biljaka i životinja, kao i gljiva čije je stanište tamo.
Manifestacija obuhvata paket usluga, aktivnosti i događaja koje zadovoljavaju očekivanja posetioca i njegovu motivaciju da dođu ponovo u Sremsku Mitrovicu.
 
Za sve informacije pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina