Opozicija u Zrenjaninu pozvala ODIHR da se lično uveri u nezakonite aktivnosti SNS

Koalicija "Zrenjanin protiv nasilja - Biram Zrenjanin" pozvala je članove posmatračke misije Kancelarije OEBS-a (ODIHR) da se lično uvere u, kako tvrdi, nezakonite predizborne aktivnosti SNS.
Opozicija u Zrenjaninu pozvala ODIHR da se lično uveri u nezakonite aktivnosti SNS
Foto: 021.rs
Ta opoziciona koalicija je u saopštenju optužila SNS da uveliko "kupuju" birače i upozorila na "skladištenje paketa" u mesnim zajednicama.
 
U saopštenju je ocenila da je očito da se ti paketi koriste samo u svrhu kampanje SNS-a i kupovinu socijalno ugroženih birača.
Preporučili su članovima ODIHR da posete i objekat na izlasku iz grada u pravcu Novog Sada i uvere se u način obavljanja "predizbornih aktivnosti koje praktikuju naprednjaci".
Naveli su da su im u kampanji uništeni plaćeni bilbordi, gotovo svi plakati, te da im je zatvoren prostor na radio-televiziji sa lokalnom frekvencijom.
 
Smatraju da ODIHR ne sme da ćuti na ove primere kršenja prava i sloboda učesnika u izbornom procesu.
 
Dodali su da se devet dana pred izbore pojavila vest da je Grad naručio 5.000 paketa namenjenih socijalno ugroženim građanima, te da je za njihovu nabavku iz budžeta  izdvojeno 5.563.900 dinara.
 
U toj koaliciji tvrde da SNS parama svih građana kupuje svoje funkcionerske fotelje.
 
Koaliciju čine Demokratska stranka, Zajedno za Zrenjanin, Zeleno-levi front, Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Narodni pokret Srbije i Novo lice Srbije.
  • dz0

    24.05.2024 15:38
    ma kakav ODIHR
    Opozicija da sazri i odraste, da shvati, da sektu boli djon za bilo koje izvestaje, da bi pre i zaratili nego se sklonili od para na koje su zaseli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina