Zrenjanin: Lažiraju napade pasa lutalica zbog naknade štete

Porastao je broj prijava građana Zrenjanina zbog navodnih ujeda pasa lutalica i zahteva za naknade štete od ujeda, upozorio je javni pravobranilac Goran Rakić.
Porastao je broj prijava građana Zrenjanina zbog navodnih ujeda pasa lutalica i zahteva za naknade štete od ujeda, upozorio je javni pravobranilac Goran Rakić.

Ovaj trend počeo je pre četiri godine i od tada je postao masovan.

Grad Zrenjanin je tokom prošle godine isplatio preko 5,6 miliona dinara za naknade štete, kada je podneto 114 zahteva. Podnosioci zahteva ponude visinu naknade i u 26 odsto slučajeva taj predlog se usvoji.

Iznosi variraju od 10 hiljada dinara pa do 50 hiljada dinara, ali, kako kaže Rakić, problematični su zahtevi za naknadu nematerijalne štete u vidu pretrpljenog psihičkog bola. Samo za takve naknade isplaćeno je 725.000 dinara. Rakić dodaje da postoji sumnja da nisu svi slučajevi nastali ujedima pasa lutalica, već postoje i slučajevi kada su to napušteni vlasnički psi, ili su napadi nastali kada se pas branio od napada ljudi.

Sud do sada nije sumnjao u slučajeve ovakvih prijava, već je prihvatao iskaze žrtava bez postupka provere, ali od sada će se preispitivati sva dokumentacija, rekao je Rakić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".