Tijana Jurić viđena u Mađarskoj?

Ima ozbiljnih indicija da je nestala 15-godišnja Tijana Jurić viđena u Mađarskoj, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.
Ima ozbiljnih indicija da je nestala 15-godišnja Tijana Jurić viđena u Mađarskoj, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Kako prenosi RTS, srpski ministar policije je rekao i da je signal mobilnog telefona koji pripada devojčici "poslednji put detektovan dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj".

Stefanović i direktor policije Milorad Veljović održali su danas u Bajmoku sastanak sa predstavnicima policije Mađarske, povodom potrage za devojčicom iz Subotice, čiji je nestanak prijavljen u subotu, 26. jula u 1.30h posle ponoći.

U potrazi za Tijanom Jurić, koja je nestala pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, učestvuju Žandarmerija i specijalistička ekipa MUP-a, a pogranični deo pretraživala je i mađarska policija. Zbog blizine državne granice sa Mađarskom, odmah je ostvaren kontakt sa njihovim nadležnim organima, kao i službom Interpola.

Tijana Jurić je poslednji put viđena 26. jula oko pola jedan posle ponoći, u blizini Sportskog centra "Rata" u Bajmoku, i to između ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe. Na neasfaltiranom delu puta pronađena je jedna jedna bela sportska patika i jedan nokat, koji prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici.

Policija je pretresla neke objekte u okolnim atarima, a to isto čine i mađarski policajci na svojoj teritoriji. "Pregledali smo i kanale. Analizirali bazne stanice, a Tijanin telefon bio je u funkciji do pola tri ujutru 26. jula, odnosno gotovo dva sata posle nestanka. Sve informacije pažljivo proučavamo i analiziramo", pišu "Večernje novosti", pozivajući se na izvor blizak istrazi.

Subotička policija juče se prvi put zvanično oglasila povodom nestanka devojčice, navodeći da su u akciju pronalaženja uključene i specijalističke ekipe MUP-a, a da je zbog blizine granice sa Mađarskom ostvaren kontakt i sa njihovim nadležnim organima.

S obzirom na to da se radi o nestanku maloletne osobe, pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, u akciju pronalaženja uključene su i specijalističke ekipe MUP-a Srbije, saopštila je Policijska uprava u Subotici.

Otac devojke, Igor Jurić uputio je apel svima da ukoliko imaju pravu informaciju jave policiji.

Policija moli građane, ukoliko imaju bilo kakve informacije u vezi nestanka maloletne Tijane Jurić da se jave u Policijsku upravu u Subotici ili na broj telefona 192, odnosno mob. tel. 064/8927365.

  • 31.07.2014 17:46
    Neobicno
    Cudno je zasto se bas za tu devojku toliko potrudili otmicari. Zbog cega bas nju i kako na tako pustom mestu da neko organizuje otmicu, ispada da su cekali u odredjenom trenutku ili stalno kruze nocu tamo i u okolini?
  • 30.07.2014 16:09
    Ja ne znam zasto svi misle da je u pitanju otmica? Sta ako je pobegla od kuce? To su te godine taman... Pogotovo ako je vidjena u HU.
    A ako nije nigde vidjena, onda je opet verovatnije da ju je neko zgazio pa sklonio negde, samo patika ostala
  • Deks

    30.07.2014 15:22
    Nadam se da je ovo tačno, ali sumnjam u to. Pre svega tvrdi se da je signal njenog mobilnog poslednji put zabeležen 2 km od državne granice - pa pobogu ona je i nestala na mestu koje je samo nekoliko km udaljeno od mađarske granice!? Dakle to nikakav dokaz nije da je prešla granicu. Budimo razumni, državnu a pogotovo Schengen granicu ne može bilo ko da pređe, ne mogu ni oni jadni azilanti koji toliko čeznu za zapadnom Evropom a pogotovo to ne bi bilo lako osobi koja otme mladu devojku. I šta znači "viđena je u Mađarskoj" i koliko to može biti pouzdano? Pa uvek u slučajevima nestanka javljaju se osobe koje tvrde da su videle nestalu osobu a to se po pravilu pokaže kao krivi trag.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina