Pančevo: Niko ne želi kioske

Ni na ponovljenoj licitaciji za 22 lokacije za kioske nije bilo previše zainteresovanih.
Ni na ponovljenoj licitaciji za 22 lokacije za kioske nije bilo previše zainteresovanih.

Izdate su samo dve trafike i to u selima. U "Direkciji" najavljuju da će ponoviti licitaciju po završetku letnjih odmora, početkom jeseni. U ponedeljak, 21. jula ponovljena je licitacija za zakup građevinskog zemljišta radi postavljanja kioska. Prethodna, u junu, nije dala rezultate, jer zainteresovani ili nisu imali svu dokumentaciju, ili se nisu pojavila bar po dva konkurenta za jednu lokaciju. Mnogo zainteresovanih nije bilo ni na ponovljenoj licitaciji. Ponuđene su 22 lokacije, ali samo su dve izdate i to u selima, po istoj ceni, odnosno za 30.200 dinara.

- Izlicitirana su mesta u Starčevu i Banatskom Brestovcu što je dobro za ta naseljena mesta. Sa stanovišta Pančeva nijedno mesto nije bilo u žiži interesovanja. Mi ćemo ponavljati naše oglase. Možda je za malu zainteresovanost krivo leto, da ljudi možda nisu u Pančevu. Svakako ćemo do kraja godine i dokle god bude slobodnih mesta, ponavljati licitacije - rekla je pomoćnica direktora "Direkcije" Vesna Paraušić.

U "Direkciji" kažu da još uvek ne znaju kada će biti održana nova licitacija za kioske. Tu odluku bi trebalo da donese Nadzorni odbor ovog preduzeća. Vesna Paraušić očekuje da će to biti početkom jeseni.

- Za sada su još uvek pravila za licitaciju ista. To ne bi trebalo da bude smetnja. Nema previše zainteresovanih za ova mesta, ali mi se nadamo da će ih biti. Tržište je pokazalo da licitirani iznos neće otići mnogo od početne cene, bar za sada - kaže ona. Oni koji žele da idu na licitaciju moraju pre toga da uplate i garantni iznos, u zavisnosti od zone, od 35 za petu, pa do 80 hiljada dinara za prvu zonu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.