Apatin: Od septembra 10 hiljada žena bez ginekologa

Dom zdravlja u Apatinu već duže vreme suočava se sa problemom nedostatka ginekologa.
Dom zdravlja u Apatinu već duže vreme suočava se sa problemom nedostatka ginekologa.

Trenutno je ovde honorarno angažovana lekarka iz Odžaka, koja preglede obavlja tri puta nedeljno. Prema rečima dr Branislava Raketića, direktora Doma zdravlja, doktorka koja je honorarno angažovana u ovoj ustanovi na tri sata, i to od 14, preglede obavlja i do 20 časova, odnosno sve dok ima pacijentkinja. Njen rad plaća lokalna samouprava. Međutim,ona će u septembru otići u penziju, pa će oko 10.000 žena ostati bez ginekologa.

- Dom zdravlja je imao troje specijalista ginekologije, ali je jedan lekar otišao u penziju, drugi dao otkaz i otišao da radi u bolnici u Vrbasu, a doktorka je na porodiljskom, i na posao će se vratiti tek u aprilu 2016. godine - kaže dr Raketić. On dodaje da su dobili dozvolu da zaposle lekare za zamenu na dve godine, ali niko od njih jednostavno ne želi da dođe u Apatin i radi na određeno vreme.

  • no comment

    03.08.2014 10:12
    Stvarno sam zapanjena da su nasi mladi toliko razmazeni da bi pre da budu bez posla nego da odu i rade u nekom malom mestu.
    Mlad si, dobijes iskustvo, mozes posle lakse da preselis u urbanu sredinu. Ovo su idealne pozicije za pocetak karijere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina