Bačka Palanka: Predsednik opštine demantuje rasipništvo na reprezentacije

Predsednik opštine Bačka Palanka Aleksandar Đedovac demantovao je da je od početka godine potrošeno 6,6 miliona dinara za troškove reprezentacije, od planiranih sedam za celu godinu.
Predsednik opštine Bačka Palanka Aleksandar Đedovac demantovao je da je od početka godine potrošeno 6,6 miliona dinara za troškove reprezentacije, od planiranih sedam za celu godinu.

On tvrdi da njegovi saradnici nisu tačno informisali odbornike o šestomesečnom trošenju para poreskih obveznika, dok je on bio na godišnjem odmoru.

Naime, u izvršenju budžeta sa 6,6 miliona dinara nisu bili samo troškovi reprezentacije, nego i niz usluga po ugovorima kao i specijalizovanih usluga. - U restoranima i kafanama nije potrošen ni peti deo od 6,6 miliona dinara. Najveća stavka u tim troškovima su članarine agenciji "Bačka" i Stalnoj konferenciji gradova, te štampa, knjige, oglasi i tenderi, pokloni deci i sportistima. Na sednici Skupštine to niko nije objasnio medijima i odbornicima tako da je u javnost otišla pogrešna slika o meni kao predsedniku - rasipniku iako smo se ponašali štedljivo i odgovorno - navodi Đedovac.

Zašto nije po poslovniku niko od funkcionera ili službenika usmeno dopunio izveštaj pred lokalnim parlamentom, kako to da umesto odsutnog predsednika nije izvestilac bio njegov zamenik Bojan Radman, načelnik opštinske uprave ili makar rukovodilac odeljenja za finansije, pitanja su koja postavlja Đedovac. Radman, je inače, uz izvinjenje odbornicima, pre te tačke dnevnog reda otišao na službeni put. - Zameram Radmanu što nije ostao do kraja ove tačke dnevnog reda ili što nije obezbedio da izvestilac bude neko drugi ko je kompetentan za budžetsku problematiku - rekao je Đedovac.

U Bačkoj Palanci na vlasti je koalicija koju čine SNS, SPS i DSS. Đedovac je kadar naprednjaka, a Radman socijalista i upravo je Radmana na mestu predsednika opštine zamenio Đedovac.

  • ns

    07.08.2014 11:45
    Za ruckove samo petina
    Samo petina za ruckove za 6 meseci:
    6.6/5=1.1 milion za ruckove
    1.100.000/6=183.333,33 mesecno
    183.333.33/4 =45.833,33 nedeljno
    45.833.33/5 radnih dana=9.167,00 dinara DNEVNO
    Pod uslovom da su krkali svaki dan od pocetka godine pa i praznicima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".