Ada: Novi kolektor za odvod otpadnih voda

Glavni kolektor za odvod otpadnih voda u opštini Ada danas je pušten u rad. Radove na izgradnji kolektora finansirao je pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja sa 38 miliona dinara, dok je lokalna samouprava uložila 10 miliona dinara.
Glavni kolektor za odvod otpadnih voda u opštini Ada danas je pušten u rad. Radove na izgradnji kolektora finansirao je pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja sa 38 miliona dinara, dok je lokalna samouprava uložila 10 miliona dinara.

Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića, otvaranjem kolektora za odvod otpadnih voda u opštini Ada, zaokružen je sistem koji obuhvata glavni prečistač otpadnih voda, preko 15 kilometara kanalizacione mreže i novootvoreni kolektor za odvod otpadnih voda. Taj sistem će omogućiti da građani Ade zaista žive kvalitetnije, u skladu sa standardima 21. veka, ali i da privreda bude oslobođena problema sa otpadnim i podzemnim vodama.

"Prečistač otpadnih voda koji postoji u opštini Ada jeste najmoderniji u Srbiji", istakao je Pajtić i dodao da je u narednim mesecima u planu dodatna izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u Adi i Molu. U Vojvodini do sada izgrađene ili se grade kanalizacione mreže u 75 gradova i opština širom pokrajine, što ukazuje na to koliko je Pokrajinskoj vladi značajno da se poboljša standard i kvalitet življenja građana Vojvodine, i da se privredi omogući infrastruktura, koja je važna za otvaranje novih radnih mesta i za dinamičniji razvoj.

"Istovremeno smo u 14 naseljenih mesta gradili atmosferske kanalizacije, koje će takođe omogućiti bolje funkcionisanje života građana i unapređenje poljoprivrede, nama najvažnije privredne grane", kazao je Pajtić.

Prema rečima predsednika opštine Ada Zoltana Bilickog, puštanjem u rad kolektora za odvod otpadnih voda praktično je završena četvrta faza izgradnje kanalizacije u opštini Ada.

"Time smo povezali najseverniji i najjužniji deo naše opštine sa glavnim prečistačem otpadnih voda, i možemo se pohvaliti da su svi glavni vodovi na teritoriji naše opštine gotovi", kazao je Zoltan Bilicki.

Zoltan Bilicki je dodao da je u proteklih nekoliko godina, uz podršku Pokrajinske vlade u izgradnju kanalizacije u opštini Ada uloženo oko 350 miliona dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina