Lovac upucao losa u zoološkom vrtu

Lovac iz Norveške uspeo je da ostvari ulov sezone upucavši dva losa, međutim, njegova sreća je trajala samo dok nije shvatio da se životinje nalaze iza ograde zoološkog vrta.
Lovac iz Norveške uspeo je da ostvari ulov sezone upucavši dva losa, međutim, njegova sreća je trajala samo dok nije shvatio da se životinje nalaze iza ograde zoološkog vrta.

Grupa lovaca lovila je u blizini Polar parka, u Norveškom gradu Tromso. Jedan od lovačkih pasa provukao se ispod ograde zoološkog vrta i poterao životinje, nakon čega je lovac pucao dva puta. Jedan los je uginuo odmah, dok je drugi naknadno eutanaziran. Lovac se nakon saznanja šta je uradio javio upravi Polar parka.

"Ne možemo objasniti šta se zapravo desilo, ali verujemo da je lovac bio toliko oduševljen prizorom životinja da jednostavno nije razmišljao. Bio sam u šoku, neko vreme nisam mogao da podignem vilicu. Nikada ranije se nije dogodilo ništa slično i verujem kako će ovo ostati jedini slučaj ove vrste", rekao je direktor zoološkog vrta Hajnc Stretmen.

Lovac zbog toga što jedan los nije odmah uginuo može da očekuje i zatvorsku kaznu. Dobra vest za njega jeste da ga zoološki vrt neće tužiti, ali će tražiti da plati za nova dva losa, s obzirom na to da jedan košta više od 3.500 evra.

  • preporucujem

    22.10.2015 18:20
    Procitajte sta nauka kaze o tome zasto neki muskarci love, a neki ne:
    http://www.dmgd.org
  • 22.10.2015 14:34
    "Lovac se nakon saznanja šta je uradio javio upravi Polar parka."

    Dok se u Norveškoj ljudi sami javljaju i nude da plate štetu za krivično delo iz nehata, u Srbiji vozači beže nakon što ubiju nekog kolima, i ne odgovaraju za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.