Turska proteruje holandske krave

Tursko udruženje proizvođača crvenog mesa naredilo je da se pošiljka vrhunskih grla holandskog goveda vrati nazad u Holandiju jer ne žele više da ih drže zbog diplomatskog sukoba te dve zemlje.

Predsednik udruženja Bulent Tunc saopštio je da se 40 grla holštajn-frizijskog goveda već sprema na put nazad za Holandiju iz mlečnog pogona Biga u provinciji Canakale.

"Holandske holštajn krave postale su vrlo raširene u našoj zemlji. Ali ova pasmina počinje da pravi ozbiljne probleme. U budućnosti ne želimo životinjske proizvode iz Holandije. Prva pošiljka goveda ukrcana je i biće poslata nazad", rekao je Tunc.

"Imamo sopstvene kvalitetne pasmine", dodao je Tunc, sugerišući da sve neće ostati na simboličnom vraćanju 40 goveda. "Ako ih ne prime, zaklaćemo ih i distribuirati meso", zapretio je Tunc, ističući da se ne šali.

  • Vojvosadjan

    16.03.2017 15:20
    Kako smara ova veganka..
  • Smith

    16.03.2017 12:06
    BIg krave
    Nisam ni znao da je BIG Turska robna marka. Znaci li to da je i novosadski trzni centar BIG finansiran kapitalom iz Turske? A sto se tice krava mogu i da ih poklone izbeglicama iz Sirije ili da ih zakolju pa pojedu a i da ih poklone nazad Holandjanima i sta god im volja pod uslovom da su ih uredno platili onima od kojih su ih nabavili.
  • Veganka

    16.03.2017 09:26
    https://youtu.be/udiBgzcqNNY
    Neka puste krave na slobodu.!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.