VIDEO: Kako se iz dana u dan menjala karta Evrope tokom Drugog svetskog rata

Jutjub korisnik EmperorTigerstar objavio je video na kojem se može videti kako su se iz dana u dan tokom Drugog svetskog rata menjale granice u Evropi.
Autor navodi da je video namenjen "svim ljudima koji žele da nauče istoriju lakšim putem, pomoću vizuelne animacije promena mape". 
 
Video počinje invazijom Nemačke na Poljsku 1. septembra 1939, a završava se 15. maja 1945, predajom Nemačke.  Globalna priroda rata učinila je da jedan od najvećih svetskih sukoba u istoriji ima dva kraja – za Japan je to bio 2. septembar 1945.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.