Ukrali model "debelog creva", nađen uz pomoć doušnika

Američka policija je objavila da je našla ružičasti rebrasti tunel na naduvavanje koji se koristi za učenje o opasnosti od raka debelog creva.
Policija u Kanzas sitiju, u državi Misuri, objavila je danas da su policajci, zahvaljujući doušniku, "ukraden crevni sistem" vrednosti 4.000 dolara, našli u jednoj napuštenoj kući.
 
Taj 70 kilograma težak tunel koji je visok tri metra kada se naduva, deo je pokazne opreme za akcije obučavanja građanstva, a ukraden je ovog meseca iz jednog kamiona.
 
Kupila ga je "Koalicija (za borbu protiv) raka debelog creva" (Coalition of Colon Cancer) koja priređuje obuku za građane o tome kako da budu zdraviji, uz propagiranje šetanja i trčanja što je posebno korisno za uredan rad creva.
 
Posle objavljivanja krađe, stiglo je toliko donacija, da je Koalicija mogla da kupi još dva takva rebrasta tunela. Policija kaže da niko nije pritvoren.
  • Inspektor Kluzo

    04.11.2018 10:33
    Eno ga u Beogradu, probali su da ga zamaskiraju trobojnim sijalicama.
  • Lala

    02.11.2018 20:57
    edina preventiva je skrining kolonoskopija svima, muskacima i zenama, preko 45 godina, svima koji u porodici imaju obolele od raka debelog creva ili polipa na debelom crevu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.