Izbačena iz manastira zbog Fejsbuka

Španska kaluđerica zamoljena je da napusti manastir jer je previše vremena provodila na sajtu za druženje.
Španska kaluđerica zamoljena je da napusti manastir jer je previše vremena provodila na sajtu za druženje.

Sestra Marija Hesus Galan (54) provela je povučenih 35 godina u manastiru Santo Domingo del Real u Toledu. Kaluđerice u tom manastiru prvi kompjuter su dobile pre deset godina, kako bi se smanjila potreba za njihovim izlaskom u "spoljašnji" svet.

"U početku je bilo veoma zgodno, jer nismo morale da idemo do banke ili pošte, plaćale smo račune i sređivale druge poslove preko Interneta", rekla je ona za "Telegraf".

Međutim, sestra Marija, koju su ostale kaluđerice ubrzo prozvale "sestra Internet", uvidela je nove mogućnosti korišćenja kompjutera. Ubrzo je digitalizovala arhivu manastira sagrađenog u 14. veku, i učinila je dostupnom svetu preko Interneta. Za to je čak dobila i nagradu, a onda sebi otvorila Fejsbuk profil.

Iako na profilu nije bilo ničega diskutabilnog, sestra Marija je samo navela da voli da čita, sluša muziku i upoznaje nove prijatelje, broj sati koje je provodila na Internetu naljutio je njene pretpostavljene.

Nakon kraće rasprave, sestra je izbačena iz religioznog reda, i primorana da napusti manastir, koji je zvala domom poslednje tri i po decenije.

Ovaj potez naterao je Internet zajednicu da sestri Mariji osnuje nekoliko "fan" stranica, i pokrene peticiju da joj se dozvoli povratak u Santo Domingo del Real.

  • ja

    21.02.2011 07:25
    odradila im posao i oterali je
    ili mozda ova cinjenica pokazuje koliko su je ostale aktivnosti duhovno oslobadjale i prosvetljivale kad se opredelila za FB
  • gox

    20.02.2011 18:34
    ahahaha:D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.