Privezak Marije Antoanete prodat za 32 miliona dolara

Veliki privezak od prirodnih bisera i dijamanata, koji je pripadao francuskoj kraljici Mariji Antoaneti, prodat je u Ženevi na aukciji kuće Sotbi za rekordna 32 miliona dolara.
Ovaj privezak, koji je pripadao dinastiji Burbon-Parma, bio je jedan od najznačajnijih ponuda aukcijske kuće. Na prodaju je stavljen nakit koji je nekada pripadao francuskoj kraljici Mariji Antoaneti, a neki komadi nisu viđeni u javnosti u proteklih 200 godina.
 
Marija Antoaneta, supruga kralja Luja XVI, ubijena je tokom Francuske revolucije 1793. godine, a pre nego što je odvedena na giljotinu, uspela je da tajno svojim rođacima pošalje neke komade svog raskošnog nakita.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.