VIDEO: Pop pronašao novčić u česnici, krišom ga predao Miloradu Pupovcu, a on gradonačelniku Zagreba

Tradicionalno lomljenje česnice povodom pravoslavnog Božića, a u organizaciji Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj, okupilo je državni vrh i brojne političare, kao i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.
VIDEO: Pop pronašao novčić u česnici, krišom ga predao Miloradu Pupovcu, a on gradonačelniku Zagreba
Foto: Screenshot
Kao i svake godine, i ove je godine održano tradicionalno lomljenje česnice. Uoči lomljenja, svećenik je u njega sakrio srećni novčić - zlatnik iz doba Francuske revolucije koji bi, po verovanju, onome ko ga pronađe trebalo da donese sreću i blagostanje tokom cele godine.
 
Jedna čitateljka hrvatskog Indexa snimila je ovogodišnje lomljenje pogače i zabeležila trenutak koji verojatno najbolje opisuje politiku u Hrvatskoj, piše ovaj popularni portal.
 
Na snimku se vidi kako sveštenik lomi pogaču i pronalazi novčić. Potom ga skriva i krišom predaje Miloradu Pupovcu, koji ga odnosi do zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.
 
Bandić nakon toga slavodobitno obznanjuje svima da je on pronašao sretan novčić, a svi mu čestitaju. 
 
 
"Evo gaaa!", viče Bandić.
  • Igor

    07.01.2019 18:18
    Eh
    E da su ovako "saradjivali"30tak godina pre sada bilo bi drugačije sve..
  • JA

    07.01.2019 10:41
    Ma Bandić našao, ove mi petokrake!
    Evo, upravo sam se prezvezdio.
  • Orwell Vegan

    07.01.2019 10:28
    Istina
    Kao i uvek, popovi lizu skute vlastima, a sirotinju zaludjuju pricama o nacionalnom ponisu, svetinjama za koje treba ginuti i ostale djavolije sa repertoara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva