Kontrolori leta u SAD mesec dana bez plate, od kanadskih kolega dobili stotine pica

Kanadski kontrolori leta kupili su stotine pica svojim kolegama u SAD u znak solidarnosti zbog delimične blokade američke vlade koja je pogodila i kontrolore leta.
Kontrolori leta u SAD mesec dana bez plate, od kanadskih kolega dobili stotine pica
Foto: Pixabay
Šef Udruženja kanadskih kontrolora leta Piter Dafi izjavio je da je inicijativa počela u četvrtak kada su zaposleni u kontrolnom centru Edmonton počeli da skupljaju novac kako bi kupili pice za svoje kolege u Enkoridžu na Aljasci. Uskoro su im se pridružili i u drugim kontrolnim centrima širom Kanade, a prema rečima Dafija, do sada su pice iz Kanade stigle u 36 objekata.
 
Zbog blokade vlade nastale jer demokrate u Kongresu ne žele da odobre finansiranje zida sa Meksikom, koji traži Donald Tramp, na udaru je i oko 10.000 kontrolora leta koji od decembra rade bez plate.
  • Cane

    15.01.2019 06:24
    Neka neka I ja pamtim sankcije I rad bez plate .... neka I kod njih malo gori vatrica....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.