VIDEO: Pusti sablasni grad iz "Diznijeve" bajke na zapadu Turske

Stotine praznih zamkova, čiji dizajn podseća kao da je nastao u "Diznijevom" studiju, zamišljenih da budu luksuzni stambeni kompleks za arapske bogataše u zapadnoj turskoj stoji sablasno prazno.
VIDEO: Pusti sablasni grad iz "Diznijeve" bajke na zapadu Turske
Foto: Printscreen
Samo tri kilometra udaljen od istorijskog grada Mudurnu u turskoj severozapadnoj provinciji Bolu, specifičan dizajn zasluga je kompanije "Sarot grupa", a u okviru kompleksa zamišljeno je da se izgrade i tržni centar, hotel, džamija i turska kupatila, piše "Raša tudej".
 
Uprkos protestvovanju lokalnog stanovništva, koje se pobunilo zbog dizajna vila navodeći da se ne uklapaju u otomansku arhitekturu provincije, projekat je dobio zeleno svetlo, a gradnja počela 2011. godine.
 
Međutim, od planiranih 732 vile, samo je 587 izgrađeno pre nego što je kompanija upala u finansijske probleme, završivši u dugu od 27 miliona dolara. Skoro polovinu nekretnina kupili su ljudi iz Katara, Bahreina, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije.
 
Iz građevinske kompanije krivili su kupce, jer nisu još platili vile. "Sarot grupa" je bezuspešno pokušala da restrukturira dug i proglasila je bankrot u septembru.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.