VIDEO: Tajni tuneli pronađeni ispod Alkatraza

Arheolozi su potvrdili dugogodišnje sumnje istoričara da je čuveni zatvor Alkatraz izgrađen preko vojnih fortifikacija iz vremena američkog građanskog rata.
VIDEO: Tajni tuneli pronađeni ispod Alkatraza
Foto: Pixabay
Lokalni mediji prenose da su istraživači pronašli niz prostorija i tunela ispod dvorišta Alkatraza, u kom je nekad kaznu služio čuveni mafijaš Al Kapone.
 
Arheolozi su koristili radare i lasersko skeniranje zemlje kao i istorijske mape i fotografije.
 
Pronađene su potpuno zakopane građevine, skladišta municije i tuneli.
 
Istoričari veruju da su radnici u 20. veku gradili zatvor preko već postojećih građevina.
 
Alkatraz je prvi put privukao pažnju američke vlade kada su SAD tokom 1840-ih preotele Kaliforniju od Meksika. Lokacija u zalivu San Francisko ga je učinila primamljivim za vojne svrhe.
 
  • Stvarno

    07.03.2019 11:18
    Znači nije samo novosadska stvar da se grade zgrade preko crkava i grobalja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.