Kopilot popio previše piva i vina pre leta, let kasnio devet minuta

Kompanija Nipon Ervejz objavila je da je međunarodni let kompanije ANA odložen ranije u toku dana nakon što je alko-test pokazao da je kopilot prešao dozvoljenu granicu alkohola.
Kopilot popio previše piva i vina pre leta, let kasnio devet minuta
Foto: Pixabay
Kopilot Er Džapana je u sredu uveče kod kuće i u baru popio više od 10 limenki piva od 0,33 litre i dve čaše belog vina, a bocu crnog vina u četvrtak ujutro pre leta zakazanog za 0:55.
 
ANA, kojoj pripadaju i Nipon Ervejz i Er Džapan, zabranjuje konzumiranje alkohola 12 sati pre leta.
 
Kopilota je zamenio drugi pilot, što je dovelo do kašnjenja od devet minuta leta sa tokijskog aerodroma Haneda u Hong Kong, prenosi japanska agencija Kjodo.
 
Najnoviji incident dogodio se posle upozorenja Ministarstva za zemljište, infrastrukturu, saobraćaj i turizam upozorilo kompaniji Er Džapan da poboljša kontrole nakon što je utvrđeno da je jedan kopilot avio kompanije prošlog meseca prešao dopuštenu granicu u piću.
 
Japanska avio industrija pogođena je nizom incidenata u kojima je posada konzumirala alkohol, što je navelo ministarstvo da pozove prevoznike da preispitaju svoja pravila i uvedu obavezne alko-testove za pilote.
 
"Nismo bili u stanju da sprečimo da se sličan incident dogodi i to shvatamo veoma ozbiljno", saopšteno je iz kompanije ANA.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva