Osvojio 768 miliona dolara na lutriji

Manuel Franko, 24-godišnjak iz američke savezne države Viskonsin, osvojio je 768 miliona dolara u igri na sreću "Pauerbol", što je treća najveća isplata u istoriji SAD.
"Počeo sam da ludim. Pogledao sam u brojeve i poklapali su se. Srce je počelo da mi lupa, osetio sam vrućinu. Počeo sam da vičem", rekao je Franko za AP.
 
Kako kaže, dao je otkaz, rekavši da jednostavno ne može da nastavi da radi. Odlučio je da odabere jednokratnu isplatu, umesto da mu se novac uplaćuje na rate, a dodaje da se nada da će dati novac i u dobrotvorne svrhe. Zbog toga što je odabrao jednokratnu isplatu, biće mu isplaćeno 477 miliona dolara.
 
Spreman je, ističe Franko, i da ljudima koji dolaze da mole za novac kaže ne. Po zakonu američke države Viskonsin, pobednici na lutrijama ne mogu da ostanu anonimni. Franko je rekao da je nakon što je osvojio novac postao paranoičan i sakrio je nagradni listić u sef.
 
"Postao sam paranoičan, kao kada imate osećaj da vas ceo svet juri. Svaki dan sam mislio da je iza mene. Teško je da živite svoj život kada imate listić koji svi žele", rekao je Franko.
  • Ko zna...

    26.04.2019 12:31
    Nisu ni kod nas dobitnici sedmice na lotu anonimni. Zna se ko dobija :)
    A njemu srećniku, neće biti ni malo lako, treba savladati sve izazove koji su pred njim. A bogami i opasnosti. Tako da....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.