VIDEO: Zagrepčanin oborio svetski rekord u dužini guranja automobila

Zagrepčanin Tomislav Lubenjak srušio je Ginisov rekord u dužini guranja automobila preguravši ga već više od 85 kilometara i to brzinom od šest kilometara na sat.
Svoj poduhvat počeo je juče u 15 časova kada je upaljena službena štoperica u pratećem automobilu u kojem svaki Tomislavljev korak prate zapisničari koji su dužni da zabeleže svako stajanje i sam razvoj obaranja još jednog svetskog rekorda, preneo je Večernji list.
 
Cilj je bio da za 24 časa Lubenjak pređe 100 kilometara gurajući automobil od 730 kilograma s vozačem, ali on je rekord oborio jutros pre očekivanja u Držićevoj ulici kada je ušao u 83. kilometar.
 
 
Tomislav je u samom startu zauzeo izrazito visok tempo i trenutno automobil gura brzinom kojom jedan kilometar prelazi za devet minuta i 30 sekundi, krećući se prosečnom brzinom od šest kilometara na sat.
 
Tomislavljevi otkucaji srca su trenutno ispod 80 otkucaja u minuti.
 
"Moj cilj je stotka!", rekao je Tomislav, čime je najavio da veruje da će za 24 sata automobil izgurati čak 100 kilometara. Takvim okruglim i visoko postavljenim ciljem Tomislav ne izaziva samo svetski rekord u dužini pojedinačnog guranja automobila, već i u dužini guranja automobila istovremeno od dve osobe.
 
Iako je rekord već srušio, automobil će gurati danas do 15 časova.
  • nikola

    28.04.2019 19:19
    Super jeste
    Suuuuuuuuuuper
  • biciklista

    28.04.2019 17:19
    šta je ljudina, a našim vozačima teško da proguraju kroz raskrsnicu radi opšte bezbednosti :D
  • Kris

    28.04.2019 16:33
    Ns
    Ovaj nema pametnija posla

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.