VIDEO: Za jednu noć ukrali 124 točka sa automobila

Poslednjih godina najveća noćna mora vozača širom Srbije je da li će ujutru na javnom parkingu zateći svoj automobil na ciglama.
Krađa kompletnog seta točkova sa parkiranog vozila je, nažalost, postala svakodnevica, ali nije Srbija jedina zemlja koja ima problema sa tim. Naprotiv, krađa guma sa automobila je prisutna i u ekonomski znatno naprednijim zemljama, jer gde god postoji potražnja za jeftinom robom koja se može nabaviti na crnom tržištu, biće i toga.
 
Takav slučaj je i sa Sjedinjenim Američkim Državama gde su dvojica lopova izvela spektakularnu "operaciju" u Lujzijani. Naime, za samo jednu noć oni su uspeli da skinu čak 124 seta točkova sa automobila na parkingu jednog prodajnog salona.
 
Menadžer Chevroletovog dilera u Slajdelu Met Brauers je došao na posao ujutru i zatekao parking put automobila na drvenim blokovima, naravno bez guma. Lopovi su bili dovoljno ljubazni da ostave za sobom brezone. U pitanju je 31 vozilo.
 
 
Tandem je otišao sa 124 kompleta točkova koje su navodno natovarili u manji kamion.
 
Lokalni mediji ovu krađu već nazivaju savršenim zločinom jer policija tvrdi da je skoro nemoguće ući u trag felnama ili točkovima i vratiti ih nazad dileru od koga su ukradene, osim ukoliko odmah ne nađu kompletan plen.
 
Vlasnik dilerske kuće je ponudio novčanu nagradu u iznosu od 25.000 dolara za informacije koje mogu dovesti do hapšenja lopova.
 
Šef policije je rekao da bi potrega mogla da se proširi i van granica države Lujzijana ukoliko bude potrebno.
 
  • 496 točkova

    14.05.2019 11:11
    Prebrojavanje
    124 točka i 124 kompleta točkova nije isto. Komplet ili set točkova za jedno vozilo čini 4 točka...
  • gema

    07.05.2019 01:39
    Pit Stop
    F1 ponudila veću nagradu za informacije :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.