Najskuplja kafa na svetu - 75 dolara po šoljici

U ponudi kalifornijskih kafića od skoro se nalazi i najskuplja kafa na svetu po ceni od 75 dolara po šoljici, javlja AP.
Najskuplja kafa na svetu - 75 dolara po šoljici
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kafići "Klač kofi Rosters" u svojim ograncima u Južnoj Kaliforniji i San Francisku u ponudi imaju ekskluzivnu Elida Natural Gejša 803 kafu, koja je, prema njhovim rečima, najskuplja kafa na svetu.
 
Broj 803 u imenu kafe označava rekordnu cenu koja je plaćena za funtu organskog zrnevlja kafe na aukciji u Panami.
 
Zbog ograničene ponude je izbio pravi "rat" u nadmetanju za retku "Arabiku" iz Paname koja ima cvetni ukus čaja nalik na jasmin.
 
U prodaji je bilo samo 100 funti tj. 45 kg kafe, od čega je najviše završilo u Japanu, Kini i Tajvanu.
 
Prema pisanju sajta Klač Kofi Rostersa, taj kafić je kupio 4,5 kg, što je prema njihovom objašnjenju dovoljno za 80 šoljica kafe.
 
"Bio sam iznenađen da uopšte postoji kafa od 75 dolara za šoljicu, ali je iznenađujuće dobra", rekla je Loren Svenson, jedna od mušterija koje su probale tzv. najskuplju kafu na svetu.
  • kopi luwak

    17.05.2019 16:27
    e, nije...
    pa nije, ali čim je kao izvor naveden Tanjug...,šalu na stranu. Odavno je poznato, da je najskuplja kafa kopi luwak koja se po National Geographic prodaje za više 80 dolara po šolji u US, što je ipak za 5 dolara više nego ova. Ta civet, se prema srpskohrvatskom, ako sam dobro sećam zove cibatka. A kafa se pravi od kako je navedeno od “made from coffee beans that are partially digested and then pooped out by the civet, a catlike creature”, od delimično svarenih zrna kafe koje sibatka pojela pa ‘izbacila’…
  • Che

    17.05.2019 12:18
    A ja kad sam
    A ja kad sam bio na Sejšelima kafa je bila 200$.

    A onda sam se probudio i skontao da sam u Srbiji i da to miriše samo Grand kafa.
  • deran

    17.05.2019 07:43
    ima skuplja kafa
    U Presidential Hotel Emirates Palace u Abu Dhabij-u šolja kafe može da košta i oko 150 eura. Gledao sam cenovnik ali nisam probao tu kafu. Podrazumeva se zašto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.