Rođenjem četiri gavrana Britanija izbegla zlu sudbinu

Britanski politički establišment je u haosu u očekivanju Bregzita i pošto su dani premijerke Tereze Mej po svoj prilici okončani, ali izgleda da su kraljevstvo i londonski Tauer bezbedni od propasti predskazane legendom pošto su u čuvenoj tvrđavi rođena četiri pileta gavrana, javlja Rojters.
 Rođenjem četiri gavrana Britanija izbegla zlu sudbinu
Foto: Pixabay
Agencija podseća da legenda kaže da će kraljevstvo pasti, ako šest gavrana napusti skoro hiljadu godina staru tvrđavu, dom kraljevskih dragulja i popularnu turističku atrakciju.
 
Veruje se da je od vladavine kralja Čarlsa II u 17. veku na tvrđavi zadržana mala grupa ptica da bi bilo sprečeno da se proročanstvo ostvari, a trenutnoj grupi od sedam gavrana sada su se pridružila četiri ptića, saopšteno je iz Tauera.
 
"Veoma smo zadovoljni što možemo da kažemo da smo dobili četiri divna pileta. To su prvi ptići rođeni u Taueru u poslednjih 30 godina", izjavio je čuvar Kristofer Skejf, zadužen za gavrane u Tvrđavi.
 
"Smatramo da bi bila dobra ideja da vidimo da li možemo sami da uzgajamo gavrane u Taueru kako bismo osigurali svoju budućnost, pošto legenda kaže da će se tvrđava pretvoriti u prah i pepeo i da će velika šteta zadesiti kraljevinu ako gavrani odu", dodao je Skejf.
 
On je objasnio da će samo jedno pile biti zadržano u tvrđavi i da će se zvati Džordž ili Džordžina, pošto su ptići rođeni na dan svetog Džordža, zaštitnika Engleske.
  • Retko grub igrač

    23.05.2019 13:23
    Uf
    Dobro je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.