Opljačkao dve banke naoružan avokadom

Jedan 47-godišnji stanovnik južnog dela Izraela biće optužen za pljačku nakon što je ukrao skoro 8.000 dolara iz dve banke u Berševi, koristeći avokado.
Opljačkao dve banke naoružan avokadom
Foto: Pixabay (ilustracija)
Taj bivši zatvorenik iz jednog beduinskog sela ušao je u filijalu poštanske banke u Tržnom centru Big u Berševi sredinom maja i blagajnici predao poruku, tražeći da mu da novac u kešu.
 
"Predaj mi novac iz fioke", navedeno je u poruci, preneo je izraelski TV Kanal 12.
 
Pošto je blagajnica oklevala, pljačkaš je progovorio rekavši: "Stavi novac u tašnu brzo ili ću baciti ovu granatu".
 
Time je skrenuo pažnju na okrugao crni predmet koji je držao u desnoj ruci, za koji je tvrdio da je granata, a kako se kasnije ispostavilo bio je to crni avokado.
 
Pljačkaš je izašao iz banke sa preko 16.000 šekela (4.450 dolara).
 
Nakon pet dana isti čovek je ušao u drugu filijalu poštanske banke u tržnoj zoni Oren u istom gradu, ponovivši raniji metod, mašući crnim avokadom i preteći da je digne u vazduh.
 
Otišao je iz banke sa 12.000 šekela (3.300 dolara).
 
Bezbednosne kamere nisu pružile dobar uvid u identitet pljačkaša jer je oba puta imao šešir na glavi koji mu je prekrio lice, a i naočare za sunce i jednom povez preko oka.
 
Međutim, policija je ušla u trag lokacijama mobilnih telefona u vreme pljački i sledila neke druge tragove da ga nađe. Ispostavilo se da je ranije bio u zatvoru tri godine zbog pljačke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.