FOTO: Ugostitelj na jelovniku napisao sve što mora da plati državi

Jedan hrvatski ugostitelj na jelovniku svog restorana ispisao je sve poreze i doprinose koje mora da plaća državi, a parafrazirao je turistički slogan Hrvatske "Mala zemlja za veliki odmor" u "Mala zemlja s velikim porezima", pišu Vijesti.
FOTO: Ugostitelj na jelovniku napisao sve što mora da plati državi
Foto: Pixabay
Fotografija menija objavljena je na Fejsbuk stranici "Protiv poreza". Kako se vidi, nakon što je naveo da su "PDV i porez na potrošnju uračunati u cenu", ugostitelj za kojeg nije objavljeno odakle je, redom je pobrojao sledeće poreze i doprinose koje plaća državi: 
 
- porez na potrošnju 3%, 
- porez na dohodak 36%, 
- doprinos za penzijsko 15%, 
- doprinos za zdravstveno 16,5%, 
- doprinos za Regos (Centralni penzijski registar) 5%.
 
Na kraju je napisao i na engleskom "Dragi gosti, svi porezi su uključeni u cenu. Hrvatska puna života. Mala zemlja s velikim porezima". Nije objavljeno o kojem restoranu je reč.
 
Objava je izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama gde neki korisnici navode da "je ovo samo početak spiska, a da je istina (o porezima) mnogo gora".
 
  • AleksandarVojvođanin

    14.06.2019 13:41
    Isto i u Srbiji!
    Da se ne brine brat hrvat! Isto je i u Srbiji, možda čak i gore jer u Srbiji postoji i gomila parafiskalnih nameta! Hoštapleri i prevaranti-kvazinacionalisti, koji ništa drugo ne znaju da rade osim da svađaju narod, su na vlasti i tamo i ovde!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.