VIDEO: Američki tenk greškom preorao rumunsko žito

Rumunsko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da se incident desio u četvrtak na jugoistiku zemlje i da su u njemu učestvovali i jedno oklopno pešadijsko vozilo i "hamvi".

Američka oklopna vozila koja učestvuju na vojnim vežbama "Saber Guardian 2019" u Rumuniji zalutala su na privatni posed i tom prilikom pogazila pšenicu i kukuruz, nanevši štetu koja se još uvek procenjuje.



Rumunsko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da se incident desio u četvrtak na jugoistiku zemlje i da su u njemu učestvovali i jedno oklopno pešadijsko vozilo i "hamvi", dok su se na Fejsbuku pojavili snimci "invazije" i tragova gusenica. Meštani su, kako navode moldavski mediji, pokušali da pričaju sa vojnicima i upute ih, ali ih ovi nisu slušali.

"Oblast koja je u pitanju nije bila deo rute ugovorene sa lokalnim vlastima i zemljoposednicima" dodaju zvaničnici.



U saopštenju vojske Rumunije se navodi da je do problema došlo usled nepovoljnih vremenskih uslova. Komisija je izašla na teren da utvrdi uzroke i proceni štetu.

  • Nada

    21.06.2019 23:59
    Hm... da, baš...
    Eee bolja vest bi bila "američki tenk se greškom zapalio"...!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.