Godinama odbijali da plate porez jer je to "protiv Božje volje"

Brat i sestra u Australiji, koji su odbijali da plate porez s objašnjenjem da je to protiv Božje volje moraće odlukom suda da plate više od 2,3 miliona australijskih dolara zbog toga što u Bibliji ne piše "ne plati porez".
Godinama odbijali da plate porez jer je to "protiv Božje volje"
Foto: Pixabay
Fani Alida Birput i njen brat Rembertus Kornelis Birput od 2011. godine odbijaju da plate porez tvrdeći da bi taj čin predstavljao pobunu protiv Boga.
 
Par hrišćanskih misionara je ove nedelje izveden pred vrhovni sud u Tasmaniji zbog poreskog duga većeg od 930.000 dolara i drugih nakupljenih troškova. Brat je napisao da je poreski zakon zemlje u suprotnosti sa "zakonima svemogućeg Boga".
 
"Ukoliko ne možete da mi nađete rečenicu u Bibliji ili jevanđeljima koja kaže 'ne plaćaj porez' onda već u startu imamo problem", rekao je sudija Stefan Hot.
 
Presudom je bratu i sestri naloženo da poreskoj upravi uplate ukupno 2,3 miliona dolara.
 
Sudija je ipak uvažio da je njihovo verovanje iskreno i da se ne radi o zločinačkoj nameri izbegavanja poreskih obveza. Međutim, prema njegovoj presudi, Biblija je jasna – građanski zakoni i Božji zakoni deluju u različitim sferama.
  • /

    21.07.2019 15:25
    U Bibliji se apominje da je Isus rekao: "Dajte Bogu Božije a Caru carevo." Upravo kao odgovor na pitanje da li se mora plaćati porez.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.