VIDEO: Klackalice povezale mališane na američko-meksičkoj granici

Klackalice koje je arhitetkta Ronald Rael postavio na američko-meksičkoj granici oduševile su gotovo čitav svet, naročito one koji su protiv ideje lidera SAD-a Donalda Trampa o izgradnji zida duž cele granice od 2.000 kilometara.
Rael je postavio tri klackalice na graničnoj ogradi koja razdvaja Sunland Park u Novom Meksiku, saveznoj državi u jugozapadnom SAD-u i Ciudad Juarez u Meksiku.
 
Fotografije i videosnimci mališana koji uživaju u klackanju i s jedne i s druge strane brzo su se proširili društvenim mrežama.
 
Profesor Rael inače predaje arhitekturu na Univerzitetu u Kaliforniji i na Berkliju. Prilikom izrade ovog projekta pomogla mu je Virdžinia San Fratell, profesorka dizajna u San Hozeu.
 
"Zid je postao temelj odnosa između SAD i Meksika, a odrasli i deca značajno su povezani s obe strane. Stvari koje se dešavaju na jednoj strani, imaju direktnu posledicu na drugoj strani", napisao je Rael na Instagramu.
 
On dodaje kako je ovaj projekat jedan od najneverovatnijih u njegovoj karijeri, posebno jer spaja ljude. Mnogi su njegovo delo opisali kao "podsetnik da smo svi povezani".
 
Izgradnja zida koji bi trebalo da spreči krijumčarenje droge preko granice s Meksikom izborno je obećanje Donalda Trampa. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One of the most incredible experiences of my and @vasfsf’s career bringing to life the conceptual drawings of the Teetertotter Wall from 2009 in an event filled with joy, excitement, and togetherness at the borderwall. The wall became a literal fulcrum for U.S. - Mexico relations and children and adults were connected in meaningful ways on both sides with the recognition that the actions that take place on one side have a direct consequence on the other side. Amazing thanks to everyone who made this event possible like Omar Rios @colectivo.chopeke for collaborating with us, the guys at Taller Herrería in #CiudadJuarez for their fine craftsmanship, @anateresafernandez for encouragement and support, and everyone who showed up on both sides including the beautiful families from Colonia Anapra, and @kerrydoyle2010, @kateggreen , @ersela_kripa , @stphn_mllr , @wakawaffles, @chris_inabox and many others (you know who you are). #raelsanfratello #borderwallasarchitecture

A post shared by Ronald Rael (@rrael) on

  • @lol

    31.07.2019 20:07
    Lole orbane
  • arhiva

    31.07.2019 10:00
    Klackalice mada predivne su slaba uteha . Vrlo je opasno ziveti u Meksiku . Surovi masakri , otmice , ratovi izmedju narko kartela . 2018 godine u ovoj drzavi je bilo preko 33000 ubistava sto je cini najopasnijom drzavom na svetu
    https://www.google.com/amp/s/time.com/5509216/mexico-murder-rate-sets-record-2018/%3famp=true
  • Lol

    31.07.2019 09:07
    Usracu se od ove patetike.

    Voleo bih da Tramp otvori granice i preplavi liberalne amere ovim migrantima. Verujem da bi im se misljenje promenilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.