Nakit od majčinog mleka - interesovanje veliko, mišljenja podeljena

Kada je u pitanju jestiva odeća, verovatno niko dosad nije uspeo više da šokira javnost od Lejdi Gage koja je svojevremeno obukla bizarnu haljinu od sirovog mesa. Jedna Nemica, međutim, odlučila je da počne da proizvodi nakit od - majčinog mleka.
Nakit od majčinog mleka - interesovanje veliko, mišljenja podeljena
Foto: Pixabay (ilustracija)
Melani Kepl, dizajnerka nakita iz nemačkog grada Duizburga izrađuje priveske i narukvice koristeći pritom pravo majčino mleko.
 
Kaže da je na zamisao o izradi takozvanih "mlečnih dragulja" došla kad je pomislila da bi majkama moglo biti drago da se prisete posebnog perioda u svom životu, perioda dojenja.
 
"Zato sam se odlučila na izradu prekrasnog i vrlo individualnog nakita", rekla je.
 
 
Sve zainteresovane žene dizajnerki mogu da pošalju manju količinu mleka koje Kepl potom suši i meša sa smolom i ostalim materijalima za stvrdnjavanje.
 
Keple je odlučila da ode i korak dalje.
 
Osim majčinog mleka u izradi nakita, u skladu sa željama koristi i pramen detetove kose ili delove pupčane vrpce.
 
Premda je zamisao nemačke dizajnerke na prvi pogled prilično bizarna, u Nemačkoj za nakit postoji toliko interesovanje da Kepl svakog novog kupca bira - izvlačenjem imena 'iz šešira'.
 
Mišljenja o "majčinim draguljima" na društvenim su mrežama podeljena. Deo korisnika ideju smatra "odvratnom i neukusnom", a drugi misle kako ona stigmatizira majke koje su odlučile da ne doje svoju novorođenčad.
  • Gnojko

    10.08.2019 14:23
    Dobio sam biznis ideju, praviću nakit od očevog mleka. Nakit, razumete?
  • ?!

    10.08.2019 14:05
    Gnusno.
  • ivan

    10.08.2019 00:13
    bas tuzno.
    paperback writer, beatles

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.