VIDEO: Dečak u reci pronašao ogroman zub mamuta star 10.000 godina

Dvanaestogodišnji dečak iz Ohaja sasvim slučajno je naišao na neverovatno otkriće staro 10.000 godina, piše CNN.
Radi se o okamenjenom zubu vunastog mamuta koji je pronašao rođak radnika izletišta "Honey Run" tokom porodične proslave.
 
Džekson Hepner posetio je izletište u julu sa svojom porodicom. Prilikom istraživanja reke, naišao je na čudan, nazubljen fosil.
 
Džeksonova porodica kontaktirala je različite stručnjake, uključujući i arheologa P. Nika Karduliasa koji predaje na Vuster koledžu. Naučnici su potvrdili da se radi o zubu mamuta i dodali da je reč o njegovom gornjem, trećem kutnjaku.
 
Prema mrežnoj enciklopediji "Ohio History Central", na području te savezne države pronađeni su fosili mastodonta i mamuta koji su izumrli pre otprilike 10.000 godina. Mamuti su bili biljojedi, tako da su njihovi kutnjaci imali glatke grebene kojima su mleli travu.
 
Džekson će uskoro dobiti zub nazad kako bi ga odneo u školu i pokazao svojim prijateljima.
 
  • Blek

    18.08.2019 22:44
    Da, to me podseti na onaj film "Mamuti u krevetu"...
  • Сремац

    18.08.2019 17:55
    Америчке перверзије
    Пре више од 30 година мој друг из Пинкија радио је на пловном багеру код Костолца и донео ми зуб мамута стар 25000 година и нисмо правили спектакл.Попили смо по шприцер у Мрци и ено га зуб на тавану...амери су рођени да праве циркус од обичних догађаја.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti