VIDEO: Indonežanin hoda unazad 700 kilometara da bi spasao šume

Indonežanin će preći više od 700 kilometara hodajući unazad od svog doma u istočnoj Javi do glavnog grada Indonezije da bi podigao svest o krčenju šuma.
Medi Bastoni počeo je svoju napornu ekspediciju 18. jula iz svog sela na obronku planine Vilis, neaktivnom vulkanu u indonežanskoj provinciji Istočna Java koja je pogođena ogoljavanjem šuma. 
 
Četrdesettrogodišnji Bastoni će, kako se očekuje, stići u glavni grad Indonezije, Džakartu u petak i nada se da će se sastati sa predsednikom Jokom Vidodom da ga zamoli da se ponovo posadi drveće na planini Vilis. 
 
Ovo nije njegovo prvo hodanje unazad. Bastoni je prešao 73 kilometara hodajući unazad prošle godine od grada Tulungagung u Istočnoj Javi do vrha planine Vilis u sličnoj akciji namenjenoj skretanju pažnje na pitanje deforestacije.
 
  • tomi

    22.08.2019 18:49
    Da krenemo i mi?
    Da krenemo i mi?
    Mogli bi i mi da krenemo,pola nazad - pola napred. Pola puta u socijalizam, a pola u kapitalizam.
    U socijalizam jer smo imali dobre plate a nismo imali gde da trošimo, a u kapitalizam da bi te pare potrošili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.