Lopov u Splitu hakovao bankomat da mu izbacuje novac, policija po ulici skupljala 10.000 evra

Više od 70.000 kuna (oko 9.500 evra) kupili su usred noći policajci s tla u susedstvu Policijske uprave u Splitu nakon pljačke bankomata kraj kancelarije Hrvatske pošte u Lovretskoj ulici 22, piše Slobodna Dalmacija.
Lopov u Splitu hakovao bankomat da mu izbacuje novac, policija po ulici skupljala 10.000 evra
Foto: 021
Nešto iza ponoći lopov je došao do bankomata, skinuo jedan deo prednje ploče iznad ekrana i spojio se na unutrašnje instalacije. Kako saznaje Slobodna, s laptopa je davao bankomatu uputstva za isplatu gotovine. Pokupio je znatan iznos, ali nije znao da se uključio alarm koji je obavestio nadležnu firmu za obezbeđenje.
 
Njihov radnik je u najkraćem roku došao na mesto događaja, prišao muškarcu i upitao ga da li mu treba pomoć. Muškarac se na to trgao, okrenuo se i pogledao radnika obezbeđenja zbunjenim izrazom lica, ali nije ništa rekao, već se dao u beg. 
 
Nestao je s lica mesta, ali je bankomat nastavio da izbacuje novac. Pozvani su policajci koji su skupili oko 70.000 kuna razasutih novčanica. Iz bankomata je navodno odneto više stotina hiljada kuna.
 
U policiji su za Slobodnu Dalmaciju poručili da je u toku istraga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.