Putovanje u svemir za 250.000 dolara

Čini se da je komercijalno putovanje u svemir svakim danom sve bliže, a već iduće godine s lansiranjem prve komercijalne turističke letelice, SpaceShipTwo, trebalo bi da krene britanski preduzetnik i milijarder Ričard Branson čije je bogatstvo procenjeno na 3,8 milijardi dolara.

Kako prenosi Fox Business, turistička suborbitalna svemirska putovanja, Bransonove kompanije Virgin Galactic, na 50 milja iznad Zemljine površine ipak neće biti jeftina.

Koliko je za sada poznato, zainteresovani putnici će za kartu morati da izdvoje čak 250.000 dolara.

I dok jedni smatraju kako je to opravdana cena, drugi se pak s tim ne slažu. Oni smatraju kako je ovde reč o prenaduvanoj ceni s obzirom da će SpaceShipTwo putnike isključivo podići 50 milja iznad Zemljine površine i vratiti natrag, prenosi Novac.hr.

U julu, Branson je najavio da s probnim letovima kreće već ove jeseni u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko.

Inače, SpaceShipTwo čiji kapacitet iznosi 700 putnika, dostiže brzinu od 2,9 maha dok se skoro vertikalno diže uprkos gravitacionim silama.

  • Biblija

    08.10.2019 12:05
    touch the dome
    ...SpaceShipTwo putnike isključivo podići 50 milja iznad Zemljine površine i vratiti ...pa naravno jer dalje nema
  • Kiler

    07.10.2019 08:51
    Space Ship Two
    General characteristics:
    Crew: 2
    Capacity: 6 passengers
    Length: 18.3m
    Wingspan: 8.3m
    Height: 5.5 m
    Loaded weight: 9,740 kg
  • Ajde?

    05.10.2019 19:23
    Tom razmazenom maminom sinu nikada dosta para.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.