Vatikan prodaje elektronske brojanice - "Klikni da se pomoliš"

U Vatikanu, izgleda, nisu baš zadovoljni time koliko mladi u današnje vreme posvećuju pažnje crkvi i veri, pa su zbog toga odlučili da milenijalcima ponude "molitveni gedžet" u skladu sa savremenim trendovima.
Uređaj nazvan "Click To Pray eRosary" je elektronska brojanica koja se, putem aplikacije, povezuje sa pametnim telefonom korisnka. Aktivira se kada korisnik napravi pokret u obliku krsta.
 
Sama narukvica je izrađena od 10 perlica od crnog ahata i hematita, a na njoj se nalazi "pametni" krst u kome se skladište podaci, piše Engadget.
 
Kada je aktivira, korisnik može da izabere jedan od tri tipa molitvi: standardnu, kontemplativnu ili tematsku, koja će se svake godine menjati sa godišnjim ažuriranjem.
 
Ovaj jedinstveni "molitveni gedžet" prati svog korisnika u molitvi, beleži njihov broj i vodi statistiku. Uređaj, takođe, prikuplja i informacije o zdravstvenom stanju korisnika. Sav religijski sadržaj koji mu je potreban, korisnik može da personalizuje putem aplikacije.
 
Elektronska "Click To Pray" brojanica nastala je u okviru papine mreže - "Worldwide Prayer Network", i zamišljena je kao alat koji vernicima treba da pomogne pri učenju molitvi za mir širom sveta, piše CNN.
 
 
Cena ove neuobičajne verske "spravice" je 99 evra.
  • Bob Rock

    19.10.2019 10:42
    Na kraju teksta lepo piše "zamišljena je kao alat koji vernicima treba da pomogne pri učenju molitvi za mir širom sveta, piše CNN".

    Tako da ovo nije ništa novo, osim što je tu i ta brojanica koja je i meni bezveze, a inače sam ubeđen da već i sad postoji milion nekih aplikacija sa sličnom namenom.
  • Sava

    18.10.2019 13:35
    @Vera
    @Vera
    Cirkus
    Evo cirkusa,elektronska brojanica. Gde je crkva otišla strašno.

    Zasto strasno? Pa i crkva se modernizuje.. To je kao kada bi rekli "Gle, popovi voze aute, a ne idu na magarcima" :)
    I ko se uopste uzbudjuje zbog bilo cega sto radi crkva?
  • Vera

    18.10.2019 09:26
    Cirkus
    Evo cirkusa,elektronska brojanica. Gde je crkva otišla strašno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva

Pentagon: Nema dokaza o vanzemaljcima

Pentagon je objavio novi izveštaj koji se nadovezuje na objavu iz 2022. da tada novoosnovani Sektor za rešavanje anomalija svih domena (AARO) nije pronašao dokaz koji bi ukazao na vanzemaljce.