Poštar nije podelio 24.000 pošiljaka jer ga je mrzelo, preti mu zatvor

Bivšem poštaru u Japanu preti suđenje jer je u njegovom domu policija pronašla brdo pisama koje je godinama donosio kući jer ga je "baš mrzelo" da ih deli.
Tužilac je saslušao bivšeg poštara u okviru procedure za kršenje poštanskog zakona, navela je policija.
 
Japanski mediji preneli su da je poštar (61) koji živi u Kanagavi kod Tokija u svom domu imao 24.000 pisama i drugih pošiljki koje je donosio kući između 2003. i 2019. godine. Poštar je rekao policiji da ga je "baš mrzelo da to deli".
 
"A nisam hteo da moje kolege misle da sam manje sposoban od mladih", dodao je.
 
Ako ga sud proglasi krivim, preti mu kazna od najmanje tri godine zatvora i do 500.000 jena (4.100 evra), navela je policija.
 
Japanska pošta je dala otkaz poštaru kada je krajem 2019. godine otkriveno da nije delio poštu. On je tada uputio izvinjenje i obećao da će podeliti sva pisma i pošiljke koje je čuvao.
  • Vlada

    26.01.2020 00:09
    U novosadskoj pošti leže neotvoreni džakovi još od pre štrajka i nikom ništa.
  • Nervozni poštar

    25.01.2020 22:29
    Već sam mislio da je to ovaj naš Čenejski poštar, pošto je opis identičan
  • mrva

    25.01.2020 17:19
    coveku je ocigledno bilo jako mrsko da radi svoj posao, sto i sam kaze, problem je "kult" rada koji postoji u Japanu zbog cega mu je teze bilo da da otkaz i prizna i sebi i drugima svoj problem. Ovako je isao linijom manjeg otpora i na kraju, kako to uglavnom biva, sebi na kraju napravio veliki problem

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.