Ministarstvo zdravlja: Kokain ne štiti od virusa korona

Francuska administracija upozorila je svoje građane da ne koriste kokain radi zaštite od virusa korona.
Ministarstvo zdravlja: Kokain ne štiti od virusa korona
Foto: Pixabay
"Ne, kokain ne štiti od Kovida-19. To je droga koja nanosi ozbiljne i štetne posledice", navodi se u savetu objavljenom na zvaničnom profilu francuskog Ministarstva zdravlja na društvenoj mreži Tviteru.
 
Ovo je jedno od brojnih zvaničnih objava francuske administracije u okviru borbe protiv dezinformacija.
 
U jednom od sličnih obaveštenja ukazuje se da prskanje alkohola ili hlora na kožu ne ubija virus koji je već ušao u telo. U drugom se uveravaju građani da komarci ne prenose virus, te da dezinfekciona sredstva za ruke ne izazivaju rak.
 
Sve ukazuje na to da je objava o kokainu odgovor na niz vesti u kojima se sugeriše da prvoklasni kokain ubija virus korona. 
  • azrael

    11.03.2020 08:17
    "Kokain leči sve". Prof.dr.Toni Montana.
  • Bata jegulja

    10.03.2020 13:59
    Bata jegulja
    Uvek me nerviralo kad me neko pita zasto pijes,zasto se drogiras pa jednostavan odgovor da zabrljavim i zaboravim gde zivim i ostale probleme. Kokain uzimam ponekad kad imam vise para mogu reci da sam kao dete imao astmu uvek sinusi zacepljeni a sada kad uzmem kokain prodisem kao da sam na nekoj planini cistok vazduha. Stvarno covek nemoze biti pametan samo bih zamolio malo da spuste cenu kokaina ipak ovo je srbija slaba su novcana primanja.
  • Dr

    10.03.2020 13:42
    Dr
    Ja na ovo gledam ozbiljno trgovina kokainom je jako unosan posao. Ona ide i južne amerike preko italije i španije najćešće. E sada su kao zabranili saobraćaj i dileri se dosetili kao pošalica da leči kokain. Cena u panici naglo skače tako da su opet svi na dobitku i dileri i konzumenti a i država. Jer znamo da zabranjeno voće je uvek najskuplje. Zaista dobar poslovni trik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.